Impregnált terítő mosása

Az impregnált terítő egy nagyon praktikus, dekoratív asztalterítő fajta. Hasonló a viaszos vászon terítőhöz, de anyaga lágyabb, könnyedebb esésű, természetesebb hatást kelt. Kül- és beltérre is használható, és a csipkéstől a mintásig mindenféle fajtát találhatunk a kínálatban. De mennyire körülményes, és egyáltalán szükséges-e az impregnált terítő mosása? Erre keressük most a választ!

Mi is az impregnált terítő?

Az impregnált terítőt a gyártás során impregnáló szerrel kezelik, ennek köszönhetően vízlepergetővé válik. Nem csak a vizet, de a szennyeződéseket is taszítja. Nem engedi, hogy az anyag mélyébe bejussanak az ételek, italok okozta szennyeződések. Ennek köszönhetően jóval könnyebb a tisztítása is a hagyományos, textil, vagy más anyagokból készült terítőkénél.

Rengeteg fajta impregnált terítő létezik, a hagyományos piros kockás stílustól a csipke díszítésűig mindenféle formában megtalálható. Jól tapad az asztalhoz, és megvédi azt a szennyeződésektől, ráadásul igen dekoratív is. Nem csak praktikus, de szép is, igazi éke lehet a konyhaasztalnak, vagy a teraszon lévő kerti garnitúrának. Nedvesség és kosztaszító hatásának köszönhetően kültérre is remek választás, és akár kinn is hagyhatjuk a kerti asztalon, nem lesz különösebb baja.

Impregnált terítő mosása, tisztítása

Minden háztartásban kedveltek a szép asztalterítők, de az étkezés során rákerült foltokat már kevésbé szeretjük. A makacsabb foltok nehezen jönnek ki az anyagokból. Erre jelenthet megoldást az impregnált terítő. A viaszos vászon terítővel szemben az impregnált terítő mosása megengedett. Nyugodtan betehetjük a mosógépbe is, ha elkoszolódik. Kímélő programon mosva garantáltan nem lesz semmi baja.

Bár az impregnált terítő mosása nem tiltott, de általában nem is szükséges. A gyakori mosás károsíthatja a bevonatot, ezért nem javasolt a gyakori mosás. Helyette inkább egyszerűen mosószeres, vagy mosogatószeres vízzel és szivaccsal is letörölgethetjük. Mivel a szennyeződés nem jut le az anyag szálak belsejébe, ezért az könnyen letörölhető a felületéről. Nagy előny tud lenni ez a tulajdonság, amikor hirtelen nem várt vendégek érkeznek, így könnyen és gyorsan ragyogóan tiszta lehet az asztalterítő.

Szabad-e vasalni az impregnált terítőt?

Az impregnált terítő mosása közben összegyűrődik az anyag, amely gyűrötten nem túl esztétikus. De nem csak mosás után, használat közben is keletkezhetnek rajta ráncok, gyűrődések, amelyeket szeretnénk eltüntetni. Nyugodtan vasalhatjuk, nem fog megolvadni. A biztonság kedvéért azért érdemes egy lepedőn keresztül vasalni, hogy véletlenül se égessük meg az asztalterítőt, ha kicsit tovább maradnánk a kelleténél a vasaló talpával egy helyen.

Az impregnált terítő mosása, tisztítása, vasalása igazán könnyű, így mindig tiszta, szép megjelenésű lehet. A hirtelen jött vendégek előtt sem kell többet szabadkozni egy ott maradt folt miatt, hiszen egyszerűen letörölhetjük a szennyeződést róla. Ez a fajta terítő remek választás, ha egy dekoratív megjelenésű, mégis könnyen tisztítható asztalterítőt szeretnénk otthonunk az ebédlőasztalra, vagy a kerti kiülő asztalára.

Tetszik a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Megosztás Pinteresten
Elküldöm e-mail-ben